برنامهریزی نوین برای ارتقای کیفیت زندگی و توسعه متوازن شهری
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی با تأکید بر اینکه آینده شهری در چارچوب طرح جامع به عنوان راهبردی برای توسعه هوشمند ساخته میشود، گفت: در تهیه و تدوین طرحهای جامع شهرهای استان تلاش میشود علاوه بر ساماندهی فضایی و مدیریت توسعه شهری بر ارتقای کیفیت زندگی ساکنان بیشتر تمرکز کنیم.
پیمان آرامون با بیان اینکه نقش طرح جامع شهری در تحقق عدالت فضایی و پایداری محیطی برجسته است، افزود: اجرای طرح جامع شهر پیرانشهر زمینهساز تقویت زیرساختها و افزایش مبادلات تجاری در پایانه مرزی تمرچین محسوب میشود.
وی با اشاره اینکه افق برنامهریزی در طرح جامع شهر پیرانشهر سال ۱۴۱۵ تعیین شده است، ادامه داد: بر اساس پیشبینیها، جمعیت شهر پیرانشهر از ۹۱ هزار و ۵۱۵ نفر در سال ۱۳۹۵ به ۱۶۶ هزار و ۱۹۰ نفر در افق طرح خواهد رسید.
مدیرکل راه و شهرسازی استان، سطوح مورد نیاز برای کاربریهای مسکونی و خدماتی در افق طرح جامع شهر پیرانشهر را ۶٣٣ هکتار اعلام کرد و گفت: مساحت حریم پیشنهادی ٧ هزار ١١٢ هکتار اعلام میشود. همچنین تراکم خالص جمعیتی در محدوده شهری ۲۴۴ نفر در هکتار و تراکم ناخالص ۱۰۸ نفر در هکتار پیشبینی شده است.
آرامون یادآور شد: با توجه به موقعیت جغرافیایی و قرارگیری شریان اصلی کریدورهای کشور در آذربایجانغربی، هدایت توسعه پایدار شهری و پاسخگویی به تحولات منطقهای در چشمانداز طرحریزی شهری و طرحهای توسعه و عمران آذربایجانغربی از جایگاه ویژه برخوردار است.
این مقام مسئول در خصوص الحاق ٧۵ هکتار از اراضی ملی به محدوده شهر بوکان تصریح کرد: با توجه به مطالعات کارشناسی و احصای نیازهای اجرای نهضت ملی مسکن شهر بوکان، این قسمت از اراضی ملی با هدف ارتقای کیفیت محیط شهری، ساماندهی توسعه کالبدی شهرها و بهبود شاخصهای زیستپذیری به محدوده شهری الحاق میشود.
آرامون با تأکید بر اینکه نقشهی آینده شهرهای استان در برنامههای شهرسازی ترسیم میشود، گفت: رویکرد اصلی اداره کل راه و شهرسازی آذربایجانغربی تحقق اهداف سند آمایش سرزمین و برنامههای توسعه ملی تبیین شده و در همین راستا متمرکز بر توسعه درونزا، احیای بافتهای فرسوده، کنترل گسترش افقی شهرها و ارتقای کیفیت محیطهای شهری هستیم.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی همچنین از الحاق ٢٠٠ هکتار از اراضی ملی به محدوده شهر مهاباد خبر داد و اظهار کرد: طرحهای جدید شهرسازی در این مجموعه با نگاه به افزایش تابآوری شهری، کاهش آسیبپذیری سکونتگاههای غیررسمی و بهبود دسترسی شهروندان به خدمات عمومی تدوین میشود.
آرامون، بازنگری در طرحهای جامع و تفصیلی، توسعه پروژههای بازآفرینی شهری، اعمال محدودیتهای توسعه بیرویه حریمهای شهری و توجه ویژه به مقولهی معماری بومی و هویتمحور را از جمله برنامههای آتی این حوزه برشمرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.