نگاهی به دستاوردهای سازمان استاندارد در دولت سیزدهم
به گزارش پژواک قلم، وحید موسیپور، مدیرکل استاندارد آذربایجان غربی، ۱۱ تیر در نشست خبری با خبرنگاران که در محل شرکت ارومتریلر برگزار شد، با اشاره به تعدادی از دستاوردهای بزرگ سازمان ملی استاندارد در دولت سیزدهم اظهار کرد: مرکز ملی تأیید صلاحیت سازمان ملی استاندارد ایران در ارزیابی همترازی با کسب ۹۷ درصد رای مثبت(از مجموع ۶۱ رای، ۵۴ رای مثبت و پنج رای ممتنع) بعد از گذشت سه دهه موفق به تمدید و افزایش عضویت کامل خود در اتحادیه تائید صلاحیت آسیا_اقیانوسیه(APAC) شد.
وی افزود: این دستاورد فنی نه تنها زمینهساز جهش تولید شده بلکه در تقویت اقتصاد نقش تعیین کنندهای دارد و از این پس نتایج آزمون، بازرسی و گواهیهای صادره توسط نهادهای ارزیابی انطباق با اعتبار این مرکز مورد پذیرش جامعه جهانی و زمینهساز جهش تولید و رشد اقتصادی کشور خواهد شد.
مدیرکل استاندارد آذربایجان غربی ادامه داد: نهادهای اعتباربخشی و تأیید صلاحیت در دنیا اهدافی چون حذف موانع فنی، حذف آزمون و بازرسی مجدد یک محصول یا خدمت برای ورود به بازارهای بینالمللی را دنبال میکنند، این امر زمان و هزینه را برای تجار و صاحبان صنایع به حداقل کاهش میدهد.
وی تصریح کرد: یکی از نتایج این موفقیت که پس از ۲۶ سال حاصل شده است این است که زین پس نتایج آزمون نهادهای بازرسی و آزمایشگاههای تأیید صلاحیت شده توسط مرکز ملی تائید صلاحیت ایران، مورد وثوق مجامع بینالمللی در ۱۱۱ کشور است، لذا تجار و صادرکنندگان ایرانی برای اثبات تطابق کیفیت کالاهای خود با الزامات کشور مقصد میتوانند از خدمات نهادهای ارزیابی انطباق مستقر در ایران استفاده کنند.
موسیپور گفت: این رویداد بینالمللی، توسعه و ارتقای توافقات تجاری دوجانبه و چندجانبه و به رسمیت شناختن نهادهای بازرسی و آزمایشگاه.های معتبر تأئید صلاحیت شده توسط دولتها و بخش خصوصی همه کشورهای عضو را به دنبال دارد.
وی گفت: بعد از سه دهه، سازمان ملی استاندارد ایران، به عضویت اتحادیه نظام آزمایشگاهی ILAC( نهاد اعتباربخشی بینالمللی آزمایشگاهی) درآمده است، این نهاد اعتباردهی، ابزارها و زیرساختهای فنی برای ارزیابی انطباق کالیبراسیون، آزمایش، نتایج آزمایشهای پزشکی و بازرسی، برنامههای تست مهارت و تولید مواد مرجع معتبر را فراهم میکند.
مدیرکل استاندارد آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: با این موفقیت نظام استانداردسازی کشور در حوزه اعتبار بخشی، کالای ایرانی به بیش از ۱۱۰ کشور دنیا با افتخار صادر خواهد شد، جلوگیری از خروج ارز، اتلاف وقت و کاهش چشمگیر هزینه از دیگر مزیت های این عضویت است.
وی اضافه کرد: با موافقت کمیته مدیریتی سیستم بینالمللی ارزیابی انطباق تجهیزات و قطعات الکترونیکی IECEE در کمیسیون بینالمللی الکتروتکنیک (IEC)، ایران به جمع ۵۳ کشور عضو این سیستم ملحق شده است و سازمان ملی استاندارد ایران در کنار نهادهای کشورهایی مانند آلمان، فرانسه، کانادا، آمریکا، انگلستان، ایتالیا، سوئیس، چین، ژاپن، هند، عربستان سعودی، ترکیه، امارات و غیره اعتبار بینالمللی خود را بار دیگر مسجل کرده است.
موسیپور اظهار کرد: با تحقق این عضویت، زمینه برای ورود به بازارهای جهانی و تجارت با دنیا در ۲۳ دسته محصولات و قطعات برقی و الکتریکی از جمله لوازم برقی خانگی، تجهیزات پزشکی و بیمارستانی، خودروهای برقی، تجهیزات روشنایی، تجهیزات اندازهگیری و آزمایشگاهی، لوازم صوتی و تصویری، تجهیزات اداری و فناوری اطلاعات، اتوماسیون صنعتی، تجهیزات حفاظتی، باتریها، سیم و کابل، ابزارهای برقی، تابلوهای فشار قوی و فشار ضعیف و سایر قطعات الکترونیکی تسهیل شده است.
وی بیان کرد: با کسب این موفقیت سازمان ملی استاندارد ایران دستاوردهایی از قبیل موارد ذیل را محقق کرده که نتایجی مانند به رسمیت شناخته شدن نهادهای ارزیابی انطباق و آزمایشگاههای آزمون کشور در سطح بینالمللی، پذیرش جهانی گواهینامهها و نتایج آزمون صادر شده توسط نهادهای داخلی و پرهیز از تکرار آزمونها، حذف موانع فنی تجارت، بسترسازی جهش تولید و حمایت از تولید داخلی، اطمینانبخشی به تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان مبنی بر پذیرش محصولات و خدماتشان در کشورهای دیگر، کاهش بسیاری از هزینهها و صرفه جویی در زمان، جلوگیری از خروج ارز از کشور، خودکفایی ملی و قطع وابستگی به سایر کشورها، بهبود فضای کسب و کار نهادهای ارزیابی انطباق داخلی و ارزآوری برای کشور، کسب اعتبار و جایگاه جهانی و اطمینان از ایمنی و امنیت کالاها و محصولات برقی تولید داخل بوده است.
مدیرکل استاندارد آذربایجان غربی گفت: در سه سال دولت شهید رئیسی، سازمان ملی استاندارد توانست رتبه نخست استانداردسازی منطقهای را کسب کند، بازاری با یک و نیم میلیارد نفر جمعیت و بسیار پُر رونق، ضمن اینکه در حوزه برند حلال هم توانست بیش از هزار مجوز برند حلال برای محصولات ایرانی صادر کرده و نیز موفق به استقرار در رتبه پنجم آسیا و قرار گرفتن در جایگاه بیستم ایزو شود.
وی خاطرنشان کرد: با تصویب مصوبات مربوط به کمفروشی نظیر خالص فروشی و پیش بسته بندی در شورای عالی استاندارد، عدد کم فروشی از ۴۱.۳۷ درصد در اواخر بهار ۱۴۰۱ به عدد ۱۷.۸ درصد در زمستان ۱۴۰۲ کاهش پیدا کرد.
موسیپور گفت: تا پیش از دولت سیزدهم، ابتدا خودروها پیش فروش میشدند و سپس مجوز استاندارد اخذ میشد ولی در دولت شهید رئیسی این روند تغییر کرد، هم اخذ مجوز به قبل از فرآیند پیش فروش منتقل شد و هم دایره صدور مجوز استاندارد برای قطعات خودروها افزایش یافت ضمن اینکه پنج خودروی بیکیفیت هم دیگر تولید نمیشوند.
وی اظهار کرد: سازمان ملی استاندارد ایران با تبدیل ۲۴.۳ درصد از کل مجوزهای کاغذی صادره خود به شناسه یکتا، در بین سایر دستگاها در صدر جدول قرار گرفت.
دولت سیزدهم , سازمان ملی استاندارد , وحید موسی پور
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.